Mechelen Feest
  • De Koer Festival

De Koer Festival stelt tweede editie voor

Na het succes van vorig jaar, met toen meer dan 2.000 bezoekers, timmeren de organisatoren voort aan het vertrouwde concept. Opnieuw zal het plein aan het Cultuurcentrum omgetoverd worden tot een ware danstempel met een internationale lineup.

Programma vrijdag en zaterdag

De focus ligt op house en techno, met zowel opkomend talent als gevestigde waarden op de affiche. Op vrijdag spelen de Nederlanders Polly F van het Spielraum-concept en sensatie Carista (United Identities) ten dans. De Britse technolegende Ben Sims sluit de eerste festivaldag af. 

Dit jaar staat De Koer ook garant voor een stevige portie electromuziek, met livesets van Forbidden Fruit en Gesloten Cirkel en een DJ-set van de Marokkaanse Casa Voyager-labelbaas Driss Bennis. Dj’s Sara Dziri uit het Brusselse en de Nederlander Interstellar Funk vervolledigen de lineup op zaterdag.

Bovendien is er aandacht voor lokaal talent: elke festivaldag wordt geopend door nooit eerder vertoonde back-to-backsets van Mechelse dj’s, met op vrijdag vaste Koer-waarde Scarce, en Foubert, bekend van het concept Safehouse. Zij zullen het publiek op het Cultuurplein opwarmen met pompende technobeats. Zaterdag wordt geopend door twee heuse Mechelse dj-legendes: Kriktonite (Calacas, Moonshack) slaat dan de handen in elkaar met Le Curateur, lid van het Kurabu-collectief. Verwacht een zwoele mix van exotica, funk en house.

Oog voor preventie

De Koer wil net als vorig jaar voor iedereen een toegankelijk en veilig festival zijn. Daarom zetten we een samenwerking op met de UiTPAS. Zo kunnen we bezoekers aan een verminderd tarief laten genieten van het feest. Daarnast worden er partnerships opgezet met Safe & Sound, quality nights van de VAD en ‘Vraag naar Angela’, het project van stad Mechelen omtrent (seksuele) intimidatie. Preventie is met andere woorden een belangrijk onderdeel van de organisatie. Binnen dat kader proberen we samen met alle actoren een gedeelde visie omtrent alcohol en (il)legale middelen uit te werken. Een festival biedt de ideale gelegenheid om te informeren en te sensibiliseren.

Meer info en tickets te verkrijgen via de website: http://dekoerfestival.be/

De Koer wil voor iedereen een toegankelijk en veilig festival zijn.