Menu

Brede waaier aan muziek tijdens #dzivm

04.05.18
Meer namen voor de Zomer is van Mechelen 2018
Yes, het is zover. De zomer is niet ver weg meer en de line-up begint vorm te krijgen!

OTTERTROTTER

De aftrap van de Zomer is van Mechelen wordt gegeven tijdens het tweedaagse Ottertrotter. Dit jaar blaast het festival 25 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met een indrukwekkende line-up.

TheColorGrey, een 23-jarige rapper uit Antwerpen met Congoleese roots, werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de Belgische hiphopbeloftes met ‘On & On’, en scoorde begin dit jaar opnieuw met ‘You Got To Show Me’, de Hotshot van Studio Brussel. Zijn nieuwste EP verscheen begin april en wordt nu al vergeleken met The Roots en Drake. Deze topper blaast je omver met zijn talent op zaterdag 23 juni.

Ook niemand minder dan Bombino zakt af naar het wereldfestival. Deze held wordt beschouwd als één van de meest succesvolle gitaristen uit de Sahara. Een mix van rock en psychedelica brengt je helemaal in de zomerse sfeer. Dankzij zijn derde album ‘Nomad’, geproduceerd door Black Keys’ Dan Auerbach, brak hij door in de westerse wereld. Op 18 mei wordt zijn vierde album verwacht en zal voor het eerst live gebracht worden op zaterdag 23 juni.

Op zondag 24 juni staat The Mauskovic Dance Band op het podium en zette ondertussen menig Europese podia in brand. Hun opzwepende Afro-Colombiaanse muziek uit de jaren zeventig laat niemand stilzitten en hun nieuwe release wordt ondertussen ook non-stop gedraaid op de Engelse BBC. Een (voorlopig) laatste naam die we toevoegen aan de line-up is Dijf Sanders. Gekend van de Belgische elektroband Teddiedrum, trok deze multi-instrumentalist begin 2017 – in opdracht van Europalia – naar Indonesië. Hij serveert je elektronica voor jazzliefhebbers of een mengeling van elektronische met akoestische muziek.
 
MAANROCK 

Het gratis stadsfestival trok vorig jaar maar liefst 120.000 bezoekers. De veelzijdigheid aan muziekacts dit jaar zal ongetwijfeld voor een topeditie zorgen. Artiesten als Niels Destadsbader, De Kreuners, Discobaar A Moeder, Yves Deruyter, Abba Gold, Rob De Nijs, Laura Tesoro en Kaatje werden al eerder voorgesteld. Volgende artiesten worden toegevoegd aan de affiche:
Belgisch popsurrealisme ten top. Ook de band Millionaire staat op zaterdag 25 augustus op het Groot Podium van Maanrock. Weinigen excelleren in zoveel uiteenlopende stijlen als Tim Vanhamel. Hij combineert funk, pop en futuristische dansmuziek als geen ander. Met tracks als ‘Champagne’, ‘Me Crazy, U Sane’ en ‘Outside The Simian Flock’ wist Vlaanderen meteen dat ze een weergaloos stukje muziek kunnen produceren. Hun liveshows zijn puur genot.  

Ook Warhaus sluit op zaterdag aan op het Groot Podium. Dit indrukwekkende solodebuut van Maarten Devoldere bezorgt keer op keer kippenvel. Met zijn slepende grooves laat hij je vluchten in het wonderlijke universum van de film noir en zorgt de sensuele Sylvie Kreusch, zangeres van Soldier’s Heart, voor de romantische toets.

Een legendarische hiphopband uit ons eigen land, ’t Hof van Commerce, blaast 20 kaarsjes uit en dat zal je zaterdag 25 augustus geweten hebben aan het Groot Podium, want goesting hebben ze! Verwacht verder ook nog de subtiele mix van minimalistische grooves, onstuimige beats en zwoele harmonieën van niemand minder dan Témé Tan. Ten slotte zorgen Kraantje Pappie op vrijdag en Discobar Galaxie op zaterdag voor een feest van formaat.

PARKPOP

Parkpop strijkt traditiegetrouw elke donderdag neer in de Kruidtuin van 28 juni t.e.m. 16 augustus. Met Parkpop komt iedereen ongetwijfeld aan zijn trekken. Ook hier alvast een tipje van de sluier: op 19 juli brengt Isolde XL een heerlijke mix van covers uit de Franse sixtiespop, afgewisseld met diverse Engelstalige parels van vroeger en nu. Isolde Lasoen, ook wel bekend als drumster van o.a. DAAN, weet het publiek te imponeren met haar liveacts. Op 2 augustus komt Michael Schack de Kruidtuin onveilig maken met zijn drumtechnieken. Ook wel beter bekend als de drummer van Netsky, zal hij als geen ander voor een stevig feestje zorgen. Bovendien krijg je elke donderdag Radio Botanique als opwarmer én afsluiter te zien en ook zij brengen heel wat sfeer en vertier.   
 
DIJLEFEESTEN 

Dijlefeesten, het oudste festival van Mechelen, palmt het Cultuurplein opnieuw in tijdens het laatste weekend van juli en serveren je o.a. twee van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel. De vierkoppige band Portland won de wedstrijd dankzij ‘Pouring Rain’ en zorgen voor tijdloze en melancholische songs die je in hogere sferen brengen. Wie van psychedelische garagepunk houdt, moet zeker de band SONS hebben gezien. Hun pompende bassen en knallende drums zetten het podium sowieso in lichterlaaie. Niet voor mietjes dus!
Maar ook Sam Renascent mag je verwachten op de Dijlefeesten. Als volleerd drummer tourde hij de afgelopen jaren met diverse bands, maar nu is het tijd voor zijn eigen project. Geïnspireerd door Stromae, Pharrell Williams en Kanye West mixt hij op eigenzinnige wijze electropop met Afro/American beats. Voorlopig als laaste artiest aan deze affiche toe te voegen is de winnaar van de Humo’s Rock Rally The Calicos. Deze Antwerpse band brengt americana en indierock als geen ander en neem het van ons aan, deze band moet je gezien hebben.