Mechelen Feest
  • 27 juli

Funeral Dress

FUNERAL DRESS is midden jaren 80 ontstaan. Meer dan 20 jaar en bijna 1000 optredens later is de groep uitgegroeid tot een van de populairste bands in hun genre. Funeral Dress behoort tot de bekendste Belgische rockband in de USA: ze toerden al negen keer zeer succesvol in de States en speelden o.a. in NOS center, San Benrnardino, Ca (waar oa. Rolling Stones, Johnny Cash op hetzelfde podium stonden), Stone Pony Parc (waar Bruce Springsteen bijna jaarlijks speelt) en vier keer in een uitverkochte CBGBs in New York, de legendarische club waar o.a. Blondie, Talking Heads en Ramones ontdekt werden.

Verder stonden ze op de podia van de bekendste clubs en zalen over heel Europa, waaronder Astoria (Londen), Melkweg en Paradiso (Amsterdam), The Arena (Berlijn)…

In Belgie kwam hun grote doorbraak in 2002, toen ‘Party On’ een zomerhit werd op StuBru. Nadien volgde er  jaarlijks een Afrekening-hit (Death And Glory, Freedom And Liberty, Holiday) en speelden ze met groot succes op bijna elk festival. Funeral Dress is als wijn: ze worden beter met de jaren.

Praktisch:

  • 19u00: afterworkparty
  • 20u30: Funeral Dress
  • 22u00 – 23u00: afterparty met DJ