Mechelen Feest

Bekijk onze winterkalender

De Zomer is van Mechelen 2024 zit erop. We zijn er weer in het voorjaar van 2025. Benieuwd wat er te beleven valt tijdens de wintermaanden? Neem dan een kijkje in de kalender van Mechelen Houdt Je Warm.

Naar de website

Zit je met een vraag? Neem een kijkje hieronder en wie weet staat je antwoord ertussen.

Algemeen

Wat is De Zomer is van Mechelen?

Mechelen is al enkele jaren een populaire trekpleister tijdens de zomer. Het zomerprogramma, De Zomer is van Mechelen, is er voor iedereen: van muziekliefhebber tot cultuurfanaat. Steeds terugkomende evenementen worden versterkt met nieuwe invalshoeken en originele festivals. Kijk wat er op de agenda staat.

Kan ik vrijwilligerswerk doen?

Als je graag komt helpen op een van onze evenementen kan je lid worden van de M-crew. Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Bereikbaarheid

Hoe kan ik me verplaatsen in en naar Mechelen?

Je kan op verschillende manieren naar Mechelen komen. Met de trein, fiets, auto of het openbaar vervoer. Ontdek welke optie voor jou het beste is. Op de pagina van stad Mechelen komt je alle informatie te weten.

Parkpop

Hoe geraak ik er?

Met de fiets

Tijdens Parkpop is er een gratis bewaakte fietsenparking voorzien op de speelplaats van de school Pitzemburg (ingang via Bruul)

Met het openbaar vervoer

Station Mechelen Nekkerspoel en Mechelen zijn 10 tot 15 minuten wandelen van de Kruidtuin (ingang via Zandpoortvest). Alle info via de website van de NMBS.

Er is een bushalte vlak aan de ingang van de Kruidtuin: Mechelen Zandpoortvest. Meer info over de bussen in en rond Mechelen vind je op delijn.be. 

Met de wagen

Er zijn verschillende parkings in en rond Mechelen. De dichtsbijzijnde gratis randparking is parking Douaneplein. Meer info over parking in Mechelen vind je hier.

Mag ik flyeren op Parkpop?

Zonder toestemming van de organisatie is het niet toegestaan om te flyeren op Parkpop.

Is er sanitair voorzien?

Aan de speeltuin in de Kruidtuin, vind je een toiletcontainer. Er is ook een aangepaste wc voorzien dat toegankelijk is voor mensen met een rolstoel.

Is er een EHBO?

Tijdens Parkpop vind je een EHBO-standje op het terrein.

Info herbruikbare bekers

Op Parkpop serveren wij uit herbruikbare bekers. Hiervoor betaal je een waarborg van € 1, die al verrekend zit in je drankbonnetje. Bekers kan je inruilen aan het inruilpunt aan de toog. Terugbetaling kan enkel via bancontact, geen cash!

Is er tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig tijdens de optredens?

Enkel tijdens het optreden van Laïs op donderdag 15 augustus 2024 zal er een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn.

Maanrock

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Maanrock? Neem een kijkje op de website van maanrock: www.maanrock.be/faq

Toegankelijkheid

Parkpop

Is Parkpop rolstoeltoegankelijk?

  • Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. De Kruidtuin heeft brede paden en de ondergrond is goed berijdbaar voor rolstoelgebruikers. De ingang naast het ViaVia Reiscafé is door de steile helling minder toegankelijk. De andere ingangen, via de Bruul en de Pitzemburgstraat, zijn drempelvrij en dus wel goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers als kinderwagens.
  • Kiss & Ride zone: Wie met de wagen zo dicht mogelijk tot aan de inkom wil komen, laat zich best afzetten aan de Vijfhoek (toegang voor auto’s is vanaf 18u00).  Je neemt dan de inkom van de Bruul.
  • Sanitair: er is aan de toiletten, achter de toog, een aangepaste toilet voorzien dat toegankelijk is voor mensen met een rolstoel.

Is er tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig tijdens de optredens?

Enkel tijdens het optreden van Laïs op donderdag 15 augustus 2024 zal er een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn.

Zijn assistentie- en blindengeleidehonden toegestaan?

Assistentie- en blindengeleidehonden zijn toegelaten.

Kan ik zitten op Parkpop?

Er zijn zitbanken aanwezig die permanent aanwezig zijn in de Kruidtuin. Het is toegelaten om een eigen klapstoel mee te brengen.

Zijn er prikkelarme concerten?

Nee, afhankelijk van de artiest zal het ene concert drukker zijn dan het andere maar er zijn geen prikkelarme concerten voorzien.

Predikheerlijke Zomer

De optredens van Predikheerlijke Zomer zijn zittend. Er zijn stoelen voorzien.

Is Het Predikheren toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Het gebouw is toegankelijk voor (gemotoriseerde) rolstoelgebruikers. De liften zijn toegankelijk voor een binnenscootmobiel. Er zijn ook twee invalideparkings beschikbaar in de Goswin de Stassartstraat.

De toiletten zijn goed bereikbaar met een rolstoel.

Moet mijn begeleider een ticket betalen?

Als een begeleider mee naar het concert komt kijken, moet de persoon ook een ticket kopen.

Is er begeleiding mogelijk naar de zitplaats?

Spreek een vrijwilliger ter plaatse aan en deze persoon zal je begeleiden naar je zitplaats.

Zijn assistentie- en blindengeleidehonden toegestaan?

Assistentie- en blindengeleidehonden zijn toegelaten.

Wordt er gebruik gemaakt van Tolken Vlaamse Gebarentaal?

Nee, er zijn geen tolken aanwezig.

Zijn er prikkelarme voorstellingen?

Op de binnenkoer van Het Predikheren zijn maximum 70 mensen welkom. De optredens zijn met een zittend publiek in een rustige setting.

Maanrock

Heb je vragen over Maanrock? Neem een kijkje op de website van maanrock: www.maanrock.be/faq

Andere evenementen

De Zomer is van Mechelen is een campagne van Mechelen Feest. Mechelen Feest is de organisator van Parkpop, Maanrock en Predikheerlijke Zomer. Over deze evenementen kunnen we meer informatie geven over de toegankelijkheid.

De Zomer is van Mechelen bundelt evenementen en activiteiten die passen binnen het zomerprogramma (juni tot september). Er staan dus een heleboel evenementen en activiteiten op de kalender die niet georganiseerd worden door Mechelen Feest. Bij het evenement kan je doorklikken naar de website van de organisatie. Neem hier een kijkje naar de kalender: www.dezomerisvanmechelen.be/kalender 

Veiligheid

Wat kan ik doen als ik word lastiggevallen?

Grensoverschrijdend gedrag is onaanvaardbaar. We tolereren geen enkele vorm van verbaal geweld, seksisme, racisme of intimidatie. Jij bepaalt waar je grens ligt. En niemand anders. Nee is nee. Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag? Meld het. Dat kan bij de politie of via het lokaal meldformulier van Stad Mechelen. Het is belangrijk dat je niet alleen met je gevoelens blijft zitten. Praat erover met iemand die je vertrouwt of spreek de organisatie aan.

Ik zie dat iemand wordt lastiggevallen. Wat moet ik doen?

Reageer. Want als omstaander maak je het verschil. Vraag of iedereen oke is en blijf rustig. Spreek dan een medewerker aan. Hier vind je meer tips om goed te reageren. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig voelt.