Mechelen Feest
  • 4 juli

Mind Your Head presenteert John Németh

Als tiener in de jaren ’90 groeide John Németh op in de modderige aardappelvelden van Idaho. Hij was aanvankelijk geïnteresseerd in hiphop en rock, totdat een vriend hem kennis liet maken met de bluesklassieker “Hoodoo Man Blues” van Junior Wells en Buddy Guy. Samen richtten ze Fat John & the 3 Slims op, een legendarische band in de regio Boise.

In 2004 verhuisde John naar San Francisco en speelde hij twee jaar bij Anson Funderburgh and the Rockets. Zijn talent viel op en hij tekende bij Blind Pig Records, waar zijn album “Magic Touch” (2007) lovend werd ontvangen. Vervolgens bracht hij meerdere succesvolle albums uit en ontving diverse Blues Music Awards en Blues Blast Music Awards.

In 2013 verhuisde John naar Memphis en werkte samen met de Bo-Keys aan het album “Memphis Grease”, wat hem nog meer erkenning opleverde. Zijn muziek combineert moeiteloos blues, soul, hiphop en rock, zoals te horen is op zijn album “Feelin’ Freaky” (2017).

Met zijn band The Blue Dreamers nam John in 2019 zijn tiende album “Stronger Than Strong” op, waarin hij wederom retro en moderne blues en soul samenbrengt tot meeslepende muziek.

Programma:

  • 19u00: start Parkpop
  • 20u30: John Németh
  • 22u00 tot 23u00: afterparty met DJ