Mechelen Feest
  • 25 juli

Think Of One

Think Of One is terug van weggeweest! Dit powertrio, bestaande uit David Bovée, Roel Poriau en Tomas de Smet, brengt een unieke mix van oud en nieuw materiaal.

Think of One begon halverwege de jaren ’90 met een opwindende mix van jazz, folk, Weense wals en Balkanmuziek. Later verkenden ze Marokkaanse stijlen zoals Shaâbi en Gnawa, en werkten samen met het Marrakech Emballages Ensemble. Vervolgens verlegden ze hun aandacht naar Recife in Brazilië, waar ze de lokale Frevo- en Coco-muziek ontdekten. Uit deze periode komt hun grootste hit ‘Paleto’, en wonnen ze tweemaal de BBC World Music Award voor de meest avontuurlijke en eclectische groep. Parallel hieraan ontstond het NAFT-project met een mobiele installatie, waarmee ze zelfstandig konden toeren. Think of One werd een reisbureau van een groep die hun eigen wereldwinkel beheerde.

Eind 2007 kwam er een voorlopig einde aan de samenwerking binnen het trio. David Bovée vestigde zich in Brazilië, terwijl Tomas De Smet en Roel Poriau als een tandem bas en drums speelden in verschillende bands (Zita Swoon, Laïs, Rumbaristas, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Tom Pintens, King Dalton, Birds That Change Colour, enzovoort). Vorig jaar begon het weer te kriebelen en het enthousiasme was zo groot dat ze vanuit de repetitieruimte weer naar de podia trokken, met herinterpretaties van oud werk en genoeg nieuwe nummers om meerdere albums te vullen. Een glorieuze comeback noemen we dat.

Foto: (c) Laura D’Halleweyn

Programma:

  • 18u30: Act Circus ID: een samenwerking tussen de Palestinian Circus School en 6 Belgische circusateliers.
  • 20u30: Think Of One
  • 22u00 tot 23u00: afterparty met DJ