Mechelen Feest
  • Dansstorm

DANSSTORM: het rondtrekkende dansfestival van Danspunt strijkt neer in Mechelen

Van 15 t.e.m. 17 september sluit De Zomer is van Mechelen af met een bijzonder weekend voor zowel dansliefhebbers als cultuurminnaars. DANSSTORM, het rondtrekkende dansfestival van Danspunt, zal het bruisende hart van Mechelen transformeren tot een levendig dansspektakel.

In een samenwerking tussen Danspunt, RADAR en Mechelen Feest, wordt een weekend lang een gevarieerd programma aangeboden, waarin jonge makers, dansinstructeurs en gedreven amateur-dansgroepen centraal staan. Dit evenement viert dans in al haar vormen, en overstijgt daarbij taal-, leeftijds- en cultuurgrenzen.

Op verschillende locaties in de binnenstad Mechelen, zoals de Kruidtuin, de sfeervolle Sinte-Mettetuin, de iconische Grote Markt en het Cultuurplein wordt er een weekend lang een brede waaier van dans, korte en lange voorstellingen, solo of in groep, voorgesteld. Op zondagnamiddag, tussen 12u en 18u, wordt de stad autovrij, wat bezoekers de mogelijkheid biedt om ongestoord van dansvoorstellingen in het centrum te genieten.  

In de afgelopen maanden hebben Mechelaars zich vol enthousiasme ingeschreven via een open oproep. Het programma werd samengesteld door Danspunt en RADAR. Tijdens het weekend van DANSSTORM kan je maar liefst 26 Mechelse initiatieven in actie zien. Het programma is gevarieerd en spreekt diverse doelgroepen aan. Onder andere kan je genieten van de unieke danservaring van “Spiegeling” voor mensen met jongdementie en Parkinson, terwijl het KKMT zich richt op kinderen met dansworkshops voor 6- tot 12-jarigen. Voor degenen die zich graag willen onderdompelen in het rijke erfgoed van Mechelen, zijn er zelfs mogelijkheden om deel te nemen aan volksdansen, vendelen en opsinjoorgooien.

Het festival is ontworpen om zowel gezinnen, fervente dansliefhebbers als toevallige voorbijgangers te amuseren. Voor degenen die zelf de dansbenen willen losgooien, biedt het weekend tal van dansinitiaties, waaronder tango van El Ardoroso, Griekse dans van dansgroep Kalitsa of Gedans vanuit de Turnkring Moedig en Vrij Mechelen. Toegankelijk voor alle niveaus zonder enige voorkennis vereist.

Het volledige programma kan je hier ontdekken: www.dansstorm.be

DANSSTORM viert dans in al haar vormen, en overstijgt daarbij taal-, leeftijds- en cultuurgrenzen.