Mechelen Feest
  • De Koer Festival

Feest in de Schaduw van de Sint-Romboutstoren met de Koer

In het hart van Mechelen, op het Cultuurplein, komt op 21 en 22 juni de derde editie van de Koer tot leven. Dit elektronische muziekfestival bracht vorig jaar meer dan 2.000 feestgangers samen. Het is de laatste keer dat het plein wordt omgetoverd tot een ware danstempel met een internationale line-up. Vanaf 2025 kijken de organisatoren uit naar een nieuwe unieke locatie met meer mogelijkheden.

De focus ligt op house en techno, met zowel opkomend talent als gevestigde waarden op de affiche. Op vrijdag strikken ze met John Talabot een grote naam uit de housewereld, terwijl de Brusselaar met Peruviaanse roots, DC Salas, de eerste festivaldag afsluit.

Dit jaar staat de Koer ook garant voor een stevige portie technomuziek, met optredens van Akua en Dr. Rubinstein. Als afsluiter op zaterdag serveert het festival een dj-set van Kr!z, een Belg die aan het hoofd staat van het internationaal gerenommeerde Token Records.

Net als vorig jaar streeft de Koer ernaar om voor iedereen een toegankelijk festival te zijn. Daarom werken ze samen met UiTpas, zodat bezoekers tegen een verminderd tarief van het feest kunnen genieten.

Preventie is een belangrijk onderdeel van de organisatie. er worden partnerships opgezet met Safe & Sound, de quality nights van de VAD en ‘Nee is Nee’, het project van de stad Mechelen omtrent (seksuele) intimidatie. Binnen dit kader probeert de organisatie, samen met alle betrokken partijen, een gedeelde visie omtrent alcohol- en (il)legaal middelengebruik uit te werken. Een festival biedt immers de ideale gelegenheid en doelgroep om te informeren en sensibiliseren.

De Koer wil voor iedereen een toegankelijk en veilig festival zijn.