Mechelen Feest
13:00 - 18:00

Workshop Mechelen Kleurt

Tijdens deze workshop gaan we creatief aan de slag met kleurpotloden in diverse huidskleurtinten om kinderen en jongeren bewust te maken van inclusie en representatie.

Wat houdt de workshop in?

In Mechelen streven we naar een stad zonder racisme of discriminatie, waar iedereen zichzelf mag zijn. Diversiteit wordt gezien als onze superkracht. Daarom besteden we extra aandacht aan inclusie in verhalen, boeken en strips. Uit onderzoek van de Mechelse Kinderraad bleek dat 61% van de kinderen zich niet herkent in huidige boeken en strips. Mechelen Kleurt is gelanceerd om dit te veranderen.

Tijdens de workshop krijg je een kleurpotlodenset met verschillende huidskleurtinten, waarmee je creatief aan de slag kunt gaan om racisme en diversiteit bespreekbaar te maken bij kinderen en jongeren.

Wat kun je verwachten?

  • Creatieve expressie: gebruik kleurpotloden in diverse huidskleurtinten om je eigen kunstwerk te maken en inclusie te bevorderen.
  • Bewustwording: leer over het belang van inclusie en representatie in verhalen en strips en hoe je hieraan kunt bijdragen.
  • Samenwerking: werk samen met anderen aan een stad waar iedereen zichzelf kan zijn, in samenwerking met Mechelen Mondiaal.

In samenwerking met Mechelen Mondiaal.