Mechelen Feest
30 juni 2024

Het festival waar cultuur, diversiteit en nieuwe ontmoetingen centraal staan.

 • dansen
 • klinken
 • ontmoeten
 • weerzien
 • zoenen
 • zingen
 • zwaaien
 • dansen
 • klinken
 • ontmoeten
 • weerzien
 • zoenen
 • zingen
 • zwaaien

Programma 2024

Op zondag 30 juni verwelkomt Ottertrotter je terug in het Tivolipark voor een dag vol muziek, dans, sport en spel voor alle leeftijden! In samenwerking met de buurt wordt het een feest waar cultuur, diversiteit en nieuwe ontmoetingen centraal staan. Ontdek hieronder wat je allemaal kan verwachten: muziekoptredens, dansvoorstellingen, theater, boeiende workshops, heerlijk eten en zoveel meer.

 

Herbeleef het WK 1986 op de Cruyff-Court!

Dit jaar organiseren we, in samenwerking met Buurtsport en J@M een uniek voetbalevenement op de Cruyff-Court in Mechelen. Jonge voetbalteams zullen het tegen elkaar opnemen en strijden om de titel in een toernooi dat het legendarische WK van 1986 opnieuw tot leven brengt. Net zoals in 1986, toen Diego Maradona met zijn “Hand van God” en “Goal of the Century” de wereld verbaasde, zullen onze jonge talenten laten zien wat ze in huis hebben. Het winnende team krijgt een exclusieve stage in Parijs, gesteund door het stadsfestival Construct Europe. De winnaars worden uitgereikt op het Groot Podium op Ottertrotter omstreeks 16u30. Vanaf 16u00 kan je eerst genieten van freestyle voetbal. 

Locatie: Cruyff-Court, Tivolilaan 45, Mechelen

Voetbaltornooi

Veelgestelde vragen

Algemeen

Moet ik inkom betalen? 

Je moet geen inkom betalen op Ottertrotter. Alle activiteiten en workshops zijn gratis. 

Is er drank en eten voorzien? 

Op Ottertrotter is er een uitgebreid assortiment aan drank en eten verkrijgbaar. Bij de foodtrucks kun je niet met bonnetjes betalen; daar kun je alleen contant of met een pinpas betalen. Voor drank kan je bonnetjes kopen aan de kassa. Elke bon heeft een waarde van € 4, inclusief € 1 waarborg voor de herbruikbare beker. Na gebruik kun je de herbruikbare bekers inleveren bij het inruilpunt en ontvang je jouw waarborg terug. Op die manier kun je genieten van heerlijke versnaperingen terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzaam festival.

Waar gaat het voetbaltornooi door?

Waar gaat het voetbaltornooi door?  

Het voetbaltoernooi vindt plaats op het Trapveld ‘Cruyff-court’, gelegen aan Tivolilaan 45, tussen de R6 en het Tivolipark. Het veld bevindt zich op loopafstand van het Tivolipark. 

Bereikbaarheid

Hoe geraak ik op Ottertrotter?

Woon je in de buurt? We raden om te voet of met de fiets te komen. De parkingplaatsen zijn beperkt. Een go-cart trein fungeert als taxi tussen de Cruyff-court en het festivalterrein, zodat ook minder mobiele buurtbewoners gemakkelijk toegang hebben tot het festival. 

Met de fiets

Je kan het park makkelijk bereiken met de fiets.

 • Vanuit het Nekkerspoel bereik je het park via een groene wandel- en fietsroute die langs de Vrouwvliet loopt.
 • Vanuit het centrum (start aan de Vesten aan de Sint-Katelijnestraat) loopt een nieuw fietspad over het Oud Oefenplein, oversteek Eikestraat en van daaruit over de nieuwe brug over de Vrouwvliet naar Tivoli.
 • De fietsostrade F1 passeert ook bijna aan het park. Neem richting Antwerpen de afslag aan de Vrouwvliet en rijdt langs het water makkelijk tot aan de ingang van het park.

De fietsenparkings bevinden zich aan de ingang van de Vuurkruisenlaan en aan de ingang aan de Tivolilaan. 

Met het openbaar vervoer

Van Station Mechelen neem je De Lijn bus:

 • 2, 5, 6, 9 of 500 – stopplaats Antwerpsesteenweg
 • 550, 551, 552, 558 – stopplaats Liersesteenweg

Station Nekkerspoel is het dichtsbijzijnde station. Maak gebruik van onze deelfietsen of deelsteps om het laatste stukje tot aan Tivoli te overbruggen.

Meer info over de treinen: www.nmbs.be.
Meer info over de bussen: www.delijn.be

Met de wagen

Kom je met de wagen, probeer dan zoveel mogelijk te carpoolen. De inrit van de nieuwe parking van Tivoli is via de Eikestraat. Je kan deze inrijden tussen Thiry Paints en de woonblokken Vuurkruisenplein.  Let op! Uit respect voor de buurtbewoners gelieve niet te parkeren in de omliggende straten en Tivolilaan.

Toegankelijkheid

Is Ottertrotter rolstoeltoegankelijk?
Tivoli is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De wandelwegen zijn verhard en je vindt er voldoende zitbanken en picknickplaatsen.

Waar zijn de mindervaliden toiletten?
Er zijn toegankelijke toiletten voorzien bij de sanitaire container, ter hoogte van de kinderboerderij. Daarnaast zal eetcafé t’ASS open zijn tijdens de festivaluren. Bij eetcafé t’ ASS zijn er toegankelijke toiletten.

Is er een tolk Vlaamse Gebarentaal voorzien tijdens de concerten?
Op Ottertrotter is er geen tolk Vlaamse Gebarentaal voorzien.