Mechelen Feest
12:00 - 14:00 | Tivolipark

Picknick voor Wereldvluchtelingendag

Vier Wereldvluchtelingendag met ons!

Samen met Welcome in Mechelen nodigen we je uit voor een gezellig picknick in het Tivolipark. Vanaf 12u00 uur organiseren we een smakelijke Potluck om Wereldvluchtelingendag te vieren. Breng je favoriete hapjes mee om te delen en geniet van een heerlijke lunch vol diversiteit.

Wat is een Potluck?

Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer iets te eten meeneemt om te delen met de anderen. Het concept is eenvoudig en gezellig: iedereen brengt een zelfgemaakt gerecht of hapjes mee, waardoor we samen kunnen genieten van een gevarieerde tafel vol lekkernijen. Deze manier van samen eten creëert een informele sfeer waarin we nieuwe gerechten kunnen proeven en elkaar beter leren kennen. In de namiddag zijn er verschillende leuke workshops voor jong en oud.

Meer over Wereldvluchtelingendag

Wereldvluchtelingendag, ingesteld door de Verenigde Naties, is een internationale dag om stil te staan bij de miljoenen mensen die hun thuisland hebben moeten verlaten vanwege oorlog of vervolging. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd met, voor en door nieuwkomers. Dit jaar werken we samen met Welcome in Mechelen om een dag vol verbinding en solidariteit te bieden.

Wat is Welcome in Mechelen?

Het is een prachtig initiatief van geëngageerde burgers die zich inzetten voor een inclusieve samenleving. Ze werken samen om een thuis te bieden aan nieuwkomers, in het bijzonder mensen met een vluchtelingenachtergrond, ongeacht hun status. Hun inzet zorgt ervoor dat deze mensen zich welkom en gewaardeerd voelen, met respect voor hun rechten op een menswaardig bestaan.

We hopen jullie allemaal te zien op deze speciale dag vol vreugde en samenhorigheid.