Mechelen Feest
17:15 - 18:15 | Groot Podium

Melokan Fusion

Melokan betekent “onze stijl” in het Wolof, een taal uit Senegal. Deze term staat voor de unieke muzikale mix die ontstaat wanneer verschillende gevoeligheden en achtergronden samenkomen. Melokan Fusion is het resultaat van de ontmoeting tussen mensen van diverse herkomsten en landen, die in de vurige stad Luik samen hun stijlen hebben vermengd tot één unieke sound.

Melokan Fusion maakt afro-urbane muziek, een mix van jazz, hip-hop en afro-urban rock. De gemeenschappelijke basis van al deze muzikanten is Afrika.

Oumar Konté speelt de kora. Met virtuositeit en nederigheid bespeelt Oumar deze Afrikaanse harp. Als zoon van een griot is het voor hem belangrijk om het kunstvorm die zijn vader hem heeft doorgegeven, te blijven ontwikkelen.

Dieu Merci op drums. Zijn naam heeft een voorspellende betekenis. Dieu Merci begon met drummen in de kerk in Kinshasa om God te dienen tijdens religieuze diensten. Hier ontwikkelde hij zijn creatieve talent.

Maurice Schmitz op ritmegitaar. Deze zoon van de Grote Meren speelt gitaar in de puurste zin van het woord. Van reggae en jazz tot hip-hop en rock-‘n-roll, zijn snaren passen zich aan elk genre aan. Maurice is vaak te zien op verschillende podia met diverse groepen en stijlen.

Didier Tcheuileu Pounsi op bas. Didier is een fan van de muziek van Fela Kuti en andere afrobeat-klanken die zijn jeugd in Kameroen hebben gekleurd.

Melokan Fusion brengt deze muzikale stijlen samen tot een onweerstaanbare en unieke afro-urbane sound.

In samenwerking met Het Paradijs vzw.