Mechelen Feest
 • Nog meer activiteiten

Leuke activiteiten voor gans het gezin

Mechelen is een kinderparadijs. En dat wordt deze zomer duidelijker dan ooit. Ben je nog op zoek naar de zotste en zaligste zomeractiviteiten om met je kinderen te beleven? Wat dacht je van… 

 1. Wie is de beste visser? Op de Grote Markt van Mechelen strijken verschillende kermiskramen neer. Ben jij een waaghals en kies je voor een avontuurlijke attractie? Of hou je het liever rustig en is eendjes vissen meer je ding? Als je de Mechelse zomerkermis van woensdag 28 juni t.e.m. dinsdag 11 juli mist, krijg je een herkansing in Battel, waar het kermis is van zaterdag 12 t.e.m. dinsdag 15 augustus. 
 1. Een selfie met het gezin op het hoogste punt van de stad. Op 97 meter hoogte, bovenop de Sint-Romboutstoren vind je een skywalk met een adembenemend uitzicht. Als je goed zoekt, kan je van daar de kathedraal van Antwerpen en zelfs het Atomium spotten. Vergeet zeker dit gezinsmoment niet vast te leggen met een selfie! 
 1. Zwemmen in open water. Tijdens de zomerdagen op zoek naar wat extra verkoeling? Op vier plekken in én rond de stad kan je een frisse duik in open water nemen om de warmte even te ontvluchten. Zo kan je deze zomer onder andere in het Keerdok terecht voor de nodige verfrissing. Ontdek er hier alles over. 
 1. Vinden jullie de schat van Vlieg? Vlieg verstopt ook deze zomervakantie heel wat schatten in onze stad! ‘Voel jij wat ik voel?’ is dit jaar het thema en brengt jullie onder meer naar stadsbibliotheek Het Predikheren, het prachtige Vrijbroekpark en het Speelgoedmuseum, een zalige plek voor jong én oud. 
 1. Vergeet niet te hydrateren! Het kan warm, héél warm, worden tijdens de zomermaanden. En waar koel je het best af dan in de zomerbars in en rond Mechelen?  
 1. Met z’n allen naar Parkpop! Want op 6 augustus zijn de kinderen de baas. Radio Oorwoud, het “felgebekte braakbalorkest voor wilde modderotters en modderige wildermissen”, heeft die dag een duidelijke missie: jullie de beste zomerdag ooit bezorgen. Tot dan? Ontdek de volledige kalender van Parkpop!
 1. Oog in oog met een LEGO®-tijger… Tijdens de zomermaanden krijgt ZOO Planckendael bezoek van nieuwe diersoorten. Voor de tijdelijke expo ‘Brick Safari’ werden bijna 1 miljoen LEGO®-blokjes gebruikt om leeuwenwelpen, hyena’s, pinguïns en meer na te maken. Vinden jullie de olifant van 1088kg? 
 1. Kriskras door de historische stad. De ontdekkingsbrochure ‘Mechelen stuurt je stappen’ bestaat uit twee interactieve wandelingen. Het wandelboek staat boordevol leuke weetjes voor jong en oud. Zo maakt de hele familie op een ludieke manier kennis met de stad. 
 1. Een gezellige familiedag op Maanrock. Op zondag 27 augustus kunnen de kinderen zich uitleven in Rommy’s Zomertuin. Het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen nodigt dit jaar weer #LikeMe uit en blijven jullie ook hangen voor het optreden van Pommelien Thijs? Meer weten over Maanrock.
 1. De zomer al dansend afsluiten?  Dat kan met Dansstorm! Op 15, 16 en 17 verandert de stad in één groot dansfestival. Extraatje: op zondag is de binnenstad autovrij. 

Duik in de kalender van De Zomer is van Mechelen en ontdek welke activiteiten er nog allemaal te beleven vallen!