Mechelen Feest
  • Nog meer activiteiten

Tips voor warme zomerdagen

Op zoek naar verfrissende tips om van warme zomerdagen te genieten? Hier zijn een paar ideeën om je koel te houden:

  1. Zoek verkoeling in het water: Breng een bezoek aan het dichtstbijzijnde zwembad, strand of meer. Plons in het water en geniet van een verfrissende duik. Vergeet je zonnebrandcrème niet! Ontdek waar je kan zwemmen in open water!
  2. Vergeet niet te hydrateren: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Vermijd te veel cafeïne en alcohol, omdat deze je juist uitdrogen. Niets zo gezellig als samen te hydrateren op een gezellig terras! Hier vind je de zomerbars in en rond Mechelen.
  3. Ga ’s ochtends of ’s avonds sporten: Vermijd de heetste uren van de dag en kies ervoor om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat te gaan sporten. Op deze manier kun je nog steeds genieten van je favoriete activiteiten, zoals wandelen, fietsen of joggen, zonder oververhit te raken.
  4. Plan een picknick in het park: Verzamel je vrienden, familie of geliefden en geniet van een heerlijke picknick in een van de Mechelse parken en tuinen.
  5. Maak gebruik van airconditioning of koele plekken en koppel er een leuke activiteit aan: breng wat tijd door in de Predikheren bibliotheek, ga shoppen in de leuke boetiekjes of zoek verkoeling in en van de prachtige kerken in Mechelen.
  6. Ga naar de film: als je echt even wil vluchten van de zon, is een cinemabezoek een goed idee. Je hebt wel keuze tussen drie verschillende locaties in Mechelen!
  7. Ga op verkenning in Mechelen: wil je niet thuis zitten en op je eigen tempo Mechelen verkennen? Download de visit-app en combineer het met een van de bovenstaande tips.

Tips om je hoofd koel te houden.