Mechelen Feest

Debbie

 Je kent Debbie misschien van … 

… op Maanrock, want daar is ze al jaren vrijwilliger. Misschien heb jullie zelfs een paar woorden gewisseld. In Vlaamse Gebarentaal dan wel, want Debbie is slechthorend. En toch gaat ze ook naar Maanrock voor de muziek. 

“Ik ga al tien jaar naar Maanrock. De sfeer op de Grote Markt, da’s voor mij echt genieten. Vooral op zondag: dan staan er Tolken Vlaamse Gebarentaal op het podium om de muziek te vertalen in Vlaamse Gebarentaal. Een van de topmomenten van de voorbije jaren was het optreden van Metejoor. Die mag van mij gerust nog eens terugkomen.” 

“Ik ben ook lid van de M-crew, een groep vrijwilligers die helpt op Maanrock. Ik sta bijvoorbeeld in voor de wisselbekers, maar er zijn veel verschillende taken en we wisselen regelmatig af. De M-crew is echt een heel fijne groep, waar ik al veel vrienden gemaakt heb. Iedereen probeert met mij te praten, en ik leer hun regelmatig nieuwe gebaren aan. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus ik zou zeggen: kom maar af.” 

De Zomer is van Mechelen, da’s voor Debbie … 

… thuiskomen. En genieten van de stad die tot leven komt. Iedereen geniet op zijn eigen manier, maar toch voelen we ons samen.  

Debbie staat rechts op de foto.